Når lysten driver værket

Inspiration til at dække et smukt påskebord

Inspiration til at dække et smukt påskebord

Min mor og jeg elsker at være kreative, og vi nyder at have god tid til at dække et smukt bord og kræse om det. Min mor er enormt dygtig til hjemmestrik, blomster og indretning, så jeg har altid holdt meget af at være i lære hos hende, og har i al den tid jeg kan huske, været med til at dække bord mm. Vi har samme smag men forskellige ideer, som jeg synes kompenserer hinanden rigtig godt.

Påsken nærmer sig med hastige skridt, og måske er det dig der skal holde årets påskefrokost. Min mor og jeg giver dig her, nogle tips og inspiration til hvordan du kan dække et smukt og indbydende påskebord.

Med vores påskebord byder vi velkommen til foråret med alles dets farver, og vi blander det personlige med det traditionelle, det skæve med det pæne, og her er resultatet 🙂

 

Her benyttes birkegrene til at lave små reder og smukke blomster fra den skønne blomsterbutik Blomsterdrøm på Østerbro (som i øvrigt har en masse skønne planter og blomster).

Tulipaner, ranunkler og franske anemoner er alle blomster, som kalder på forår. Få evt. vejledning i den blomsterbutik du handler i, til at blande nogle af de blomster du kender, med nogle som du evt. ikke kender. Det har vi gjort her, og det blev til de fineste buketter. Vi har ud over de nævnte blomster benyttet: trommestikker, voksblomst, klematis, fontænegræs, gnistergrene og vild karse.

 

Min mors 5 bedste tips til at dække et smukt påskebord:

 

 • Skab en rød tråd.
 • Arbejd med forskellige højder når du skal vælge lys, blomster og andet pynt. Det fungerer rigtig godt visuelt.
 • Der skal altid være et ulige antal blomster i vaserne. Så hvis du blander forskellige blomster i en vase, så arbejder du med 1,3,5… af de forskellige slags.
 • Lav små Stilleben. Igen med et ulige antal. Det kan f.eks. være en lysestage, en vase og et påskeæg.
 • Tænk ud af boxen. Prøv at give dig i kast med anderledes ting såsom grene du finder på din gåtur og hjemmestrik, få evt. børnene til at male på påskeæg. Tag naturen og hjemmelavede sager med til bords, – det skaber liv og blikfang.

 

   

Vi har benyttet smukke håndlavede keramik vaser i fine forårsnuancer lavet af dygtige Cecilie. De giver noget personlighed og charme i deres forskellige former og farver, og er med til at skabe en rød tråd.

 

 

God påske 🙂

 

Knus S

 

 

 4 thoughts on “Inspiration til at dække et smukt påskebord”

 • Sådan søde S , som kom den endelig der er så mange mange der blogger ude i det ganske land … MEN din vil jeg helt sikkert læse hver gang – man bliver altid så inspireret af dine kreative evner og glad af dine billeder fordi de altid er så smukke 🌸
  Sikker på din blog bliver et stort tilløbsstykke

  Stort tillykke med den

  Kh Karina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *