Når lysten driver værket

Marengslagkage

Marengslagkage

Lagkager findes i massevis af variationer, og passer til enhver lejlighed, hvis du spørger mig. De flotte “number cakes” er jo blevet så populære. Frederikke og jeg måtte derfor også prøve kræfter med at lave vores bud på en flot marengs- number cake lagkage. Den smagte fantastisk og vil bestemt være et hit til fødselsdagen eller et andet arrangement.

Til ca. 10 personer

Ingredienser

Antal: 4 tal

Maregns

8 æggehvider
350 g sukker
½ tsk vaniljepulver
Pastafarve (vi brugte Wilton pink)

Mascarponecreme

400 g mascarpone
2 spsk flormelis
3 dl fløde
1 tsk vaniljepulver
Saft og skal fra ½ citron

Pynt

Stedmoderblomster
Jordbær
Hindbær
Glimmerstøv
Salade de fleurs
Konditor pistacie
Hindbærstøv
Sukkerpynt
Frysetørret hindbær

Hvis der ønskes at lave tal, som vi har gjort, kan tallene findes her. Print ud på A4 og klip dem ud så de kan bruges som skabelon under bagepapiret (husk at fjern dem igen, så de ikke kommer med i ovnen).

Tænd ovnen på 80 grader varmluft.

Maregns:
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen, imens der piskes ved middel hastighed. Fortsæt i ca. 15 min til marengsen er blank og sej. Kom tyl og marengs i en sprøjtepose. Hvis du vil have forskellige former og farver, kan du dele den op i flere portioner. Vi har benyttet 2 tyller Wilton 2D og 8B. Kom bagepapir på to bageplader og sprøjt marengs ud i de ønskede former.

Marengs skal ikke bages men tørres og derfor ved så lav temperatur (80 grader) i længere tid. Lad marengsbundende være i ovnen i ca. 2,5 time til de er helt tørre og nemt slipper bagepapiret.

Mascarponecreme:
Pisk med en elpisker mascarponen, flormelis, vaniljepulver, citronsaft og skal, tilsæt piskefløde lidt ad gangen imens der piskes videre, til der opnås en fast og cremet konsistens. Kom cremen i en sprøjtepose med rund tyl.

Læg et sæt tal på en jævn flade (gerne det det skal serveres på). Fordel mascarponencremen på bundene og kom en bund ovenpå og pynt med bær, blomster mm.

 

God fornøjelse

Knus S

 

 

 

 

 

 

 8 thoughts on “Marengslagkage”

 • Halløj.
  Jeg overvejer at lave et 1 tal til min datters fødselsdag. Jeg ville bare høre om tallene er i fri hånd eller om du har en form/udstikker/skabelon?
  Vh Simone

  • Blomster har jeg haft på altanen, ellers har jeg købt dem i Inco. Pynt køber jeg alle mulige forskellige steder både på nettet, og hvis jeg lige falder over noget i en butik. Specialkøbmanden i Hvidovre har meget forskelligt 🙂

 • Hej
  Passer mængderne i denne kage til både 2 og 4-tallet eller skal man gange op, hvis der skal laves til 2 tal?

 • Det så lækkert ud, den skal jeg klart lave til min datters 2 års fødselsdag til sommer ❤

  Spørgsmål, kan man lave den dagen i forvejen?

  • Hej Nadja.
   Jeg beklager mit sene svar.
   Du kan sagtens lave marengsen dagen i forvejen og komme den i en lufttæt beholder, eller andet der gør, at den ikke får luft, så den bliver blød. Du kan ikke samle den med cremen før lige før servering.
   God aften.
   Med venlig hilsen Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *