Når lysten driver værket

Æble-chiagrød

Æble-chiagrød

Æble-chiagrød

 Antal: 2 portioner

 

Chiagrød

3 dl mandelmælk

4 spsk. Chiafrø

 

Æblekompot

3 æbler

1 dl vand

1 spsk. citronsaft

½ tsk. kanel

 

Topping:

Skyr

Æblekompot

Friske æbletern

Mandler

Kanel

 

Chiagrød

Mandelmælk og chiafrø kommes i en skål og blandes godt sammen, lad skålen stå på køkkenbordet de første 5-10 min og rør med jævne mellemrum, så du sikrer at chiafrøene ikke bundfælder. Herefter sættes skålen tildækket på køl i minimum 1 time, gerne natten over.

Æblekompot

Æblerne skylles, skrælles, og skæres i tern. Kom æbleternene op i en lille kasserolle sammen med vand, citronsaft og kanel . Kog æblerne møre og let udkogte (ca. 10 min) og giv det en hurtig tur med stavblenderen.

Når grøden er tyknet og æblekompotten kølet af blandes 3 spsk æblekompot i chiagrøden og der røres rundt. Top evt. med skyr, æblekompot, mandler, friske æbletern og lidt kanel.

 

God fornøjelse

Knus S



2 thoughts on “Æble-chiagrød”

  • Hej Sofie
    Må jeg spørge hvor du køber dine spiselige blomster? Og tusind tak for nogle gode opskrifter ☺️

    • Hej Sigrid.
      De spiselige hornvioler jeg har på kager mm. Er fra Inco. Men til eget forbrug til pynt køber jeg dem på planteskoler og blomsterhandler, men jeg bruger aldrig de første blomster, men venter til nye blomster kommer, derfor køber jeg dem gerne tidligt på året.
      God weekend 🙂
      Med venlig hilsen Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *