Når lysten driver værket

Lagkagebunde

Lagkagebunde

Ingredienser

4 æg

230 g sukker

2 tsk. vaniljepulver

150 g hvedemel

4 spsk. kartoffelmel

1,5 tsk. bagepulver

3 spsk. kogende vand

2 spsk. citronsaft

1 knsp. salt

 

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Pisk æg, sukker og vaniljepulver til en lys og luftig æggesnaps. Sigt mel, bagepulver og kartoffelmel i og vend forsigtigt. Tilsæt vand, citronsaft og salt.

Beklæd en springform (28 cm i dia for to bunde, ønskes flere bunde kan man bruge en mindre form) med bagepapir i bunden og hæld dejen i. Sæt i ovnen og bag i ca. 25-30 min. Stik i midten med en tandstik eller kagenål for at se om den er færdig (der skal ikke være dej på kagenålen).

Lad den køle helt af og skær derefter med en kniv i kanten for at befri den fra formen. Skær den over på midten, så du har to bunde.

God fornøjelse

 

 



4 thoughts on “Lagkagebunde”

  • Hej Sofie!

    Kan man lave dem á to omgange – én hver gang. Sådan at man ikke behøver at skærer dem og dele dem i 2?

    // Bitten Karina Misser

    • Hej Bitten. Tak for din besked. Det kan man slevfølgelig godt, men det vil jeg ikke anbefale dig, da bundede ikke vil blive ligeså svampet og luftige. Jeg ville nok være bange for at de blev tørre.
      God weekend.
      Med venlig hilsen Sofie

  • Hej Sofie,

    I en af dine stories på Instagram laver du en lagkagebund med nødder. Er det denne opskrift du tager udgangspunkt i?

    Og kan bundene tåle at blive frosset ned, eller bliver de kedelige af det ? (Vil gerne lave dem i dag, men skal først bruge dem fredag)

    • Hej Laura. Ja jeg tilsætter bare nødder til denne opskrift ca. 100 g. Jeg har desværre ikke selv erfaring med at fryse lagkagebunde… God aften. Med venlig hilsen Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *