Når lysten driver værket

Rabarbersnurrer med marcipan

Rabarbersnurrer med marcipan

Ingredienser

Ca. 15 tsk

Dej:

50 g gær

4 dl sødmælk

1 æg

100 g smør

1 tsk kardemomme

1/2 tsk vaniljepulver

2 spsk sukker

650 g mel

1 tsk salt

 

Rabarberkompot:

300 g rabarber

1 dl vand

3 spsk sukker

2 tsk. Vaniljepulver

 

Remonce:

250 g smør (stuetemp.)

3 spsk. Sukker

150 g marcipan

1 tsk vaniljepulver

 

50-100 g revet marcipan

 

Pensling:

1 æg

 

Pynt:

Perlesukker

 

Dej:

Smelt smøret i mælken i en lille kasserolle ved middeltemperatur. Kom gæret i en skål, hæld det smeltet smør og mælk heri (fingertemperatur) og opløs gæret. Tilsæt æg og mel og rør ved middelhastighed på røremaskine. Tilsæt de resterende ingredienser og lad dejen køre i maskinen indtil du opnår en blød, homogen dej. Lad dejen hæve tildækket med et fugtigt, rent viskestykke en times tid til dobbelt størrelse.

Rabarberkompot:

Skær rabarber i tern. Kom alle ingredienser i en gryde og lad det stå og simre med låg ved middelhøj varme i nogle minutter. Herefter skrues op på max varme og der røres rundt. Dette gøres for at udkoge rabarberne samt fordampe vandet, da vi ikke ønsker en flydende kompot i vores snurrer. Når rabarberne er udkogt tages gryden af komfuret, og der blendes med en stavblender. Lad kompotten køle af mens dejen hæver, og du laver remoncen.

Remonce:

Riv marcipanen på et rivejern. Bland smør, marcipan, vaniljepulver og sukker sammen i en skål til en nogenlunde ensartet masse.

 

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, drys mel over dejen og Rul den ud til en rektangel ca. 40*60 og 0,5 cm tyk. Smør remoncen ud i et jævnt lag på hele dejen, herefter smøres rabarberkompot ud i et jævnt lag over hele dejen ovenpå remoncen, riv ekstra marcipan ud over (ca. 50-100 g).

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden del ind over den første del, så du nu har 3 lag. Skær strimler af dejen der er ca. 2,5-3 cm. bredde. Når du har skåret dejen op i strimler, skal strimlerne skæres op på midten, til noget der ligner bukser, de skal ikke skæres helt op, der skal være ca. 0.5-1 cm samlet dejen i toppen. Tag fat i de to ”bukseben” og sno dem over hinanden 6-8 gange, herefter snoes den rundt om sig selv, og enden puttes ind under snurren (se evt. min how to under fremhævede stories på Instagram under “Rabarbersnurrer”).

 

 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Fordel rabarbersnurrerne på bageplader beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 30 min. Pensl snurrerne forsigtigt med det sammenpiskede æg og drys med perlesukker (den helt hvide perlesukker kan bla. købes i Føtex). Bag snurrerne i ovnen i ca. 12-15 min til de er gyldne.

 

God fornøjelse

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *