Når lysten driver værket

Bløde, snaskede kanelsnegle

Bløde, snaskede kanelsnegle

Svampede, snaskede kanelsnegle lavet i muffinsforme

Antal: 20-25 stk.

Dej:

50 g gær

3,5 dl mælk

1 æg

2 spsk sukker

2 tsk kardemomme

1 tsk salt

500 g hvedemel

1 æg til pensling

 

Remonce:

200 g smø

130 g brun farin

20 g sukker

3 spsk kanel

2 spsk sirup

 

Pynt:

Perlesukker

 

Dej:

Lun mælken i en lille kasserolle ved middeltemperatur. Kom gæret i en skål, hæld mælket heri (fingertemperatur) og opløs gæret. Tilsæt æg og mel og rør ved middelhastighed på røremaskine. Tilsæt de resterende ingredienser og lad dejen køre i maskinen indtil du opnår en blød, homogen dej, der slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket med et fugtigt, rent viskestykke over sig en times tid til dobbelt størrelse.

 

Remonce:

Skær smøret i tern og rør alle ingredienser sammen i en skål evt. med et piskeris. Det er vigtigt at du stopper med at røre i remoncen så snart den er nogenlunde ensartet, da den ellers gerne vil løbe ud af sneglene under bagningen.

 

 

Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en rektangel på ca. 30*50 cm. Smør remoncen ud på hele dejen, rul den sammen, og skær skiver til ca. 20-25 snegle (ca. 2 bredde). Fold dejsnippen ind under sneglen, så du undgår at sneglen går op under bagning. Kom sneglene op i muffinsformene, jeg bruger disse, tryk dem forsigtigt lidt flade og pensl dem med et sammenpisket æg.

Forvarm ovnen på 225 grader varmluft og lad sneglene hæve mens ovnen bliver varm.

Bag ved 225 grader i ca. 12-15 min

Bon appetit

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *