Når lysten driver værket

Hjemmelavet pizza

Hjemmelavet pizza

Det er de færreste der ikke kan lide pizza, for den kan laves, præcis som man ønsker den. Uanset om bunden skal være tyk eller tynd, med skinke eller pølse, så er de fleste med på pizza – og det smager altså bare bedst, når den er hjemmelavet. Vi kan rigtig godt lide at lave vores  på en pizzasten på grillen, da det gør bunden ekstra sprød – og vejret er jo perfekt til det!

Her kommer mit bud på en rigtig god, hjemmelavet pizza.

Pizzadej

Antal: 7 mindre pizzaer

8 g gær

480 g vand

350 g Tipo 00

250 g durum pizzamel

10 g flagesalt

2 spsk olivenolie

1 tsk honning

Opløs gæret i vandet og tilsæt halvdelen af Tipo 00 og durum pizzamel, og herefter olie, salt og honning. Tilsæt det resterende mel lidt ad gangen ved lav hastighed eftersom der er stor forskel på mel, så du er sikker på at du ikke får en tør dej. Dejen skal være klistret og hænge fast i skålens kanter.

Dejen æltes ved middelhøj hastighed i ca. 10 min og herefter ved høj hastighed i ca. 5 min. Dejen er færdigæltet når den slipper siderne på skålen under æltning samtidig med at den er blank, smidig og elastisk.

Har du ikke et låg til din skål så kom husholdningsfilm over skålen og derefter et viskestykke. Kom dejen på køl til hævning i ca. 3,5 time.

Når dejen har hævet på køl laves der boller á 160 g (ca. dobbelt størrelse hvis man ønsker store pizzaer), som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys en smule durummel over bollerne, kom godt med husholdningsfilm rundt om bagepladen og lad dem hæve yderligere 3 timer.

Læg en pizzasten på grillen og lad den blive godt varm imens du ruller dejen ud på et meldrysset bord, og kommer fyld på. Skru grillen ned på middelvarme, og benyt en pizzaspade til at lægge pizzaerne på stenen. Hvor lang tid pizzaen skal have på grillen (eller i ovnen) varierer, men ca. 20 min på grillen plejer at være passende. Vi holdt hele tiden øje med bunden på pizzaen, som skal være gylden og sprød.

   

De varianter vi lavede:

  1. Tomatsauce, mozzarella, chorizo, løg og rød peber
  2. Tomatsauce, mozzarella, serrano, ruccola, og grøn pesto
  3. Olivenolie, mozzarella, kartoffel, skalotteløg, og løvstikke1 thought on “Hjemmelavet pizza”

  • Der gjorde du mig sulten 😀 De ser bare lækre luftige og sprøde ud de pizzabunde. Jeg laver dem ellers fuldstændig efter samme opskrift med samme type, men ikke med mel fra Il Fornaio… Måske skulle jeg prøve den…?
    P.S. og kæmpe tillykke med jeres dejlige lille pige <3

    https://www.bydianawi.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *