Når lysten driver værket

Efterårsplanter på altanen

Efterårsplanter på altanen

Nu er jeg jo ikke have/altanekspert, og derfor er dette bare min erfaring, og hvad jeg har gjort, jeg deler ud af.

Jeg havde brug for noget planteliv ude på altanen. Ikke kun grønne planter, også gerne nogle med lidt blomst på 🙂 Det er måske for en kort periode at de blomstrer, men jeg nyder dem så længe det varer.

 

Så her kan I se de planter jeg har plantet:

 

Sankt Hans urt: smuk staude der kan fås i forskellige farver som blomstrer til langt ud på efteråret

Stjerneskærm: en staude jeg synes er så fin (og så passer den godt til de andre planter jeg havde valgt). Den skulle gerne blomstre til og med september, så den har vi glæde af lidt endnu.

 

Høstanemone: nogle skriver at den blomstrer fra juni-oktober, og andre skriver at den blomster fra august til frosten indtræder. Jeg håber på det sidste. Lige nu har den i hvert fald dejlig mange knopper. Jeg er vild med den sarte lyserøde høstanemone, jeg synes den er enormt dekorativ.

Prydgræs: det er meget nemt at passe prydgræs, så det er også ideelt for nybegyndere. Jeg synes, at prydgræs pynter så fint, og så kan det jo fås i forskellige farver og nuancer. Jeg har købt prydgræs i både grøn og en rødlig/bordeaux farve. Det kan både stå alene og give et minimalistisk udtryk, men også sammen med andre planter enten i krukker eller i bed. Jeg har plantet det i både krukker og højbed.

Krydderurter: krydderurter er bare altid lækkert at have lige ved hånden. Jeg synes, at det er fantastisk at kunne gå ud på altanen og plukke krydderurter til vores aftensmad. Lige nu har jeg oregano, timian, rosmarin, persille, citronmelisse og skovsyre. Skovsyre mest fordi det pynter så fint med sine fine røde kløverblade og gule blomster. Den spreder sig meget, og holder til langt ud på efteråret. Sidste år havde jeg en smuk rød skovsyre helt til midt november.

Eucalyptus: Mit eucalyptus træ er ikke nyt, men jeg synes dog, at jeg vil knytte en kommentar til det. Først og fremmest er jeg vild med eucalytus duft og sarte farve. Køber du et lille træ, vil det hurtigt vokse sig stort. Det vil helst gerne stå i et hjørne, så det får lidt læ, og ikke i direkte sol. Jeg har et eucalytustræ som har overvintret, uden at jeg har gjort noget. Dog tror jeg at det er vigtigt at du har en overdækket terrasse eller altan. Et eucalyptustræ ud fra, hvad jeg har erfaret, kan ikke tåle at stå indenfor. Luften er simpelthen for tør. Så lad det stå ude vinteren over, og se hvordan det klarer sig. Du vil blive positivt overrasket – forhåbentlig.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *