Når lysten driver værket

Rejseguide til Marrakech

Rejseguide til Marrakech

Vi var virkelig positivt overrasket over Marrakech. Vi havde hørt en masse om byen hjemmefra, men ellers kendte vi ikke meget til Marrakech. Vi havde en fantastisk uge og alle marrokanerne var super søde og hjælpsomme. Vi gik rundt hele ugen, og fik på den måde set rigtig meget af byen, også de små finurlige steder som man ikke ser i en taxa. Alt i alt følte vi os trygge og godt tilpas.

 

Spisesteder

La Famille Marrakech

Adresse: 34 Derb Jdid, Marrakech 40040, Marokko

Et virkelig hyggeligt sted med god økologisk og vegansk mad. Der er ikke så meget at vælge i mellem, men det der er, er ret lækkert. Restauranten ligger tæt på Palais Bahia, så slå det evt. sammen. HUSK at booke bord. Det er et eftertragtet sted, så sandsynligheden for, at du får et bord, hvis ikke du har reserveret er meget lille. Alle der kom ind og spurgte om et bord, som ikke havde bestilt, blev afvist i døren…

           

                   

 

Nomad

Adresse: 1, Derb Aarjan. Marrakech Medina

Hyggelig rooftop café/restaurant med udsigt over medinaen. Det er velsmagende og lækker mad de serverer. Husk at booke bord.

         

         

         

 

La Terrasse des epices

Adresse: Sidi Abdel Aziz، 15 souk cherifia، Marrakech 40000, Marokko

Virkelig hyggelig rooftop restaurant med bar. Vi spiste der flere gange, da personalet var så søde og stemningen i top. Det er virkelig et hyggeligt sted både til frokost, aftensmad og en drink. Igen HUSK at bestille bord.

       

        

Le Jardin

Adresse: 32, Souk Sidi Abdelaziz. Marrakech Médina

Super hyggelig have at spise i. Temaet er grøn, så der er grønt alle steder. Meget smukt, gennemført og hyggeligt. Maden var fin, men for os var det omgivelserne der trak op ved det besøg. Tæt på Le Jardin Secret, hvis man vil ind og se den smukke have.

                

                

 

Cafe Jardin Majorelle

Adresse: Rue Yves St Laurent, Gueliz Marrakech 40090, Marokko

Hvis man vil en tur ind i Jardin Majorelle og se den smukke have, så kan man evt. spiser her. Hyggelige omgivelser og maden var god 🙂

           

            

 

Seværdigheder

Jardin majorelle

Adresse: Rue Yves St Laurent, Gueliz Marrakech 40090, Marokko

Meget smuk have med vilde farver. Hvis man er til store grønne planter (sådan lidt jungle agtigt) og noget smukt at kigge på, så tag et smut forbi denne have. Den er virkelig fin. Der er en restaurant inde i haven hvor man kan tage en pause og få lidt at spise. Deres clubsandwich med pomfritter er ret populær.

     

     

Palais Bahia Marrakech

Adresse: Avenue Imam El Ghazali, Marrakech 40000, Marokko

Det var et smukt sted, dog er det hurtigt overstået. Men er man til smukt håndværk og arkitektur, så er det et besøg værd.

             

 

Shopping

Marrakech er jo kendt for det store marked, Souk’en i Medinaen. Der er virkelig mange butikker – men det er et must at tage derhen, når man er i Marrakech. I nogle butikker er de mere “sultne” end andre. Så lad være med at købe det første og det bedste du ser. Gå evt. en lille tur og kom tilbage, for der er stor sandsynlighed for, at du finder noget magen til et andet sted til en bedre pris.
Vi gjorde det, at vi tog en tur til Souk’en, hvor vi bare kiggede, for at finde ud af hvad der var, og hvad vi egentlig godt kunne tænke os at købe med hjem. Man bliver hurtigt fristet af alle de smukke farver, men det skal jo også passe til alt det andet, man har derhjemme… 😉 Så vi kom tilbage efter nogle dage, og var ret bevidste om, hvad vi ville have og ikke ville have, samt hvor meget vi ville give for det, da vi havde hørt en del priser. Man skal prutte om prisen. De fleste steder kunne vi få dem ned på halvdelen af den pris de startede med og andre 1/3 del af prisen. Vi købte en del kurve med hjem til ingen penge, og de er virkelig god kvalitet.

 

 

Gode råd

Fly:

Vi fløj med Norwegian frem og tilbage. De har direkte fly til gode priser.

Penge:

På markedet tager de kun mod kontanter. Derudover skal du også have kontanter til drikkepenge diverse steder. Alle forventer drikkepenge… På nogle restauranter tager de selv en vis procentdel af regningen i drikkepenge. Vi havde problemer med at hæve i lufthavnen. Du skal hæve ved en automat og ikke inde ved en bank ekspedient i lufthavnen (de tager et gebyr på 450,-), hvis du hæver i en ATM koster det omkring 30,- i gebyr. Du kan betale med kort på stort set alle restauranter, så du skal kun have kontanter til det du vil shoppe samt drikkepenge. Jeg brugte ca. 1000 danske kroner på ting og sager og drikkepenge.

Prutte om prisen:

Som nævnt tidligere så skal du prutte om prisen. De vil altid starte på en pris der er minimum dobbelt så høj, som det du skal give for det. Et glimt i øjet og på med charmen så skal du nok få nogle gode ting til gode priser.

Hotel/riad

Jeg kan varmt anbefale at bo på et riad. Det er det marrokanske svar på et Bed & Breakfast. Det er meget marrokansk og hjemmeligt. Dog skal det siges, at hvis du vil være i Marroko i en uge, og vil kombinere en shopping/seværdighedsferie med en solferie, så kan jeg anbefale at tage 3-4 overnatninger på et Riad og resten på hotel med pool. Når man har gået på gader og stræder i nogle dage med en masse larm og os, så trænger man til at komme lidt ud af byen.

Vi skulle rigtig have boet på Riad Les Yeuxs Bleus, men grundet en skade blev vi flyttet til Riad Dar Doukkala. Det var et hyggeligt lille sted. Personalet var sødt og hjælpsomt, og det lå meget centralt. Der er en lille tagterasse, hvor man kan ligge og sole og en lille pool. Vi boede i en junior suite, hvor der var plads til 4 personer. Suiten havde sin egen lille terrasse, så der sad vi tit om aftenen og spillede.

Her boede vi (Dar Doukkala):

 

 Man skal ikke være gluten-forstrækket. Deres morgenmad er typisk bestående af hvidt brød, forskellige typer pandekager og fladbrød, kage, lidt frugt og friskpresset juice 🙂

Spørg om vej:

Du kan sagtens spørge marrokanerne om vej, de er super søde til at hjælpe. Det kan være rigtig svært at finde restauranter og seværdigheder, hvis ikke du spørger om hjælp. Dog skal du ikke lade en hjælpe dig, som selv tager initiativ til at vise dig vej, for så vil han følge dig hele vejen, og forvente at du giver ham nogle penge. Du skal spørge en der sidder og passer sin butik, eller ser travlt beskæftiget ud, for så kan han ikke lige slippe det han har i hænderne. Hvis du kan en smule fransk, er det en fordel. Om ikke andet skal du måske lige læse op på hvad ligeud, højre og venstre hedder på fransk, da de fleste gerne vil forklare det på fransk 😉

Riads jeg gerne vil bo på hvis jeg skal til Marrakech igen:

Riad BE

Riad Yasmine

Riad Clémentine

Riad Jardin Secret

 

Stemningsbilleder

 1 thought on “Rejseguide til Marrakech”

  • Så smukke billeder,tak for rundvisning,får helt lyst til at besøge stedet. Hvor er der mange smukke ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *