Når lysten driver værket

Luksus citronmåne med marcipan og birkes

Luksus citronmåne med marcipan og birkes

Opskrift

Til ca. 12 pers.

200 g blødt smør 

200 g rørsukker

1 tsk vaniljepulver

150 g marcipan

Et nip salt

3 æg

Saft og skal fra 4 små øko citroner 

1,5 tsk bagepulver

180 g mel

2-3 spsk blå birkes

Tip: er du til lakrids? Så pift evt. kage op med noget groft lakridspulver.

 

Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.

Riv marcipan groft. Kom sukker, salt, vaniljepulver, smør og marcipan i en skål og pisk med en el-pisker til en ensartet masse. Pisk herefter et æg i ad gangen. 

Riv citronskal fint og kom saft og skal i. Sigt herefter mel og bagepulver i og vend forsigtigt med en dejskraber. Vend til sidst birkes i.

Beklæd en springform (22-24 cm i dia) med bagepapir i bunden, og kom dejen heri.

Kom den i ovnen i ca. 45 min (vejledende bagetid). Bagetiden kan variere meget fra ovn til ovn, så hold øje med din kage ved at stikke en kagenål i midten af kagen. Der må ikke sidde flydende dej på nålen, men kagen skal stadig være lidt klæg.

Lad kagen køle helt af før du befrier den fra springformen (evt. med en lille kniv) og pynt med glasur og revet citronskal.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *