Når lysten driver værket

Banankage og barsel

Banankage og barsel

Når jeg lige skal koble ammehjernen lidt fra og nyde, at jeg har hænderne fri, kan jeg stadig godt lide at bruge min tid i køkkenet. Det skal bare helst ikke være noget, der tager for lang tid, da man aldrig ved hvornår chefen vågner og fastholder mig til sofaen. De kager jeg begiver mig ud i i øjeblikket, er derfor nogle nemme, hurtige kager men selvfølgelig skal de stadig smage fantastisk. Denne kage er en opgraderet banankage, da der er marcipan og kvalitetschokolade i.

 

Opskrift

Antal: ca. 12 pers

140 g smør

3 æg

180 g sukker

2 spsk vaniljesukker

1/4 tsk salt

3 bananer

190 g hvedemel

2 tsk bagepulver

130 g marcipan

150 g mørk chokolade (jeg bruger denne)

 

Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.

Smelt smøret ved lav varme og lad det afkøle. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og salt til en lys og luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i en skål. Riv marcipan groft (for at undgå, at marcipanet klistrer sammen til en stor klump, så riv lidt ad gangen og vend det i melblandingen). Kom melblandingen i æggesnapsen og vend forsigtigt med en dejskraber. Mos bananer og kom disse samt smøret i dejen. Vend til sidst chokoladen i. Kom dejen i en springform eller silikoneform med en diameter på ca. 25 cm. Placér kagen midt i ovnen og bag den i ca. 35-40 min (bliver kagen hurtigt gylden i overfladen så skru ned på 160 grader). Stik i kagen med en kagenål undervejs for at se om den er færdig.

 

 

 2 thoughts on “Banankage og barsel”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *