Når lysten driver værket

Brownie med chokolademousse

Brownie med chokolademousse
Indeholder reklamelinks for Specialkøbmanden i Hvidovre

 

Ca. 14 personer

 

Chokolademousse

4 dl fløde

250 g god mælkechokolade (Jeg bruger denne)

2 ark husblas

 

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10-20 min. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Kom mælkechokoladen i en skål, der kan tåle høj varme. Hæld fløden over chokoladen og lad det stå lidt, før du rører rundt i det. Rør forsigtigt rundt til alt chokoladen er smeltet. Hæld chokoladefløden gennem en si over i en anden skål. Kom herefter husblas i den lune chokoladefløde og rør forsigtigt rundt, til det er husblassen er smeltet. Kom husholdningsfilm helt ned på chokoladefløden, det skal røre hinanden, så der ikke dannes kondens. Sæt på køl i minimum 3 timer, før du med en elpisker, pisker det til en luftigt skum, og kommer det i en sprøjtepose med den ønskede tyl i (jeg bruger denne tyl)

 

Brownie

300 g mørk chokolade ca. 70 %  (Jeg bruger denne )

150 g smør

5 æg

400 g sukker

80 g hvedemel

1/2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljepulver

3 spsk kakaopulver (Jeg bruger denne)

Havsalt (1/4 tsk til dejen og drys så lidt henover dejen, når den er kommet i formen)

 

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Smelt smør og chokolade i en kasserolle ved lav varme. Pisk æg, salt og sukker sammen i ca. 1-2 min. Kom det smeltede chokoladesmør i æggemassen og vend forsigtigt. Sigt bagepulver, hvedemel, kakaopulver og vaniljepulver i og vend forsigtigt til en ensartet masse. Kom bagepapir i formen (ca. 21 x 31), og hæld dejen ud heri, drys med havsalt og bag i ca. 40 min.

Lad kagen køle helt af før du sprøjter chokolademoussen på.
Du kan enten vælge at lade være med at skære kagen ud, og komme mousse på hele kagen, eller skære den ud i mindre stykker, som jeg har gjort.

Tip:
Server evt. med hjemmelavet dulce leche (sødet kondenseret mælk som er kogt i en gryde med låg i 3 timer), rabarberkompot, friske bær og vaniljeis.



5 thoughts on “Brownie med chokolademousse”

    • Hej Anne.
      Mange tak for din besked.
      Ja det vil jeg bestemt mene, kan gøre det. God fornøjelse.
      Med venlig hilsen Sofie

  • ser mega lækkert ud! Kan man erstatte mælkechokoladen med hvid chokolade hvis der ønskes en hvid chokolademousse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *