Når lysten driver værket

Avas barnedåb – forberedelserne (del 1)

Avas barnedåb – forberedelserne (del 1)

Indeholder reklamelinks for Nordicsweets og A Table Story.

Så kom den store dag hvor vores dejlige Ava officielt skulle have sit navn og ikke hedde ‘Ukendt Ukendt’ mere hos lægen. Vores helt egen Ava Cornelia.

Det var en stor dag. Jeg synes, at der er noget helt magisk over at være i kirken, og jeg havde forberedt præsten på, at jeg nok ville fælde en lille tåre, ligeså snart vi trådte ind i kirken. Og det gjorde jeg, både på vej ind i kirken, og da Ava skulle døbes – men det ER da også en stor dag! Jeg syntes også, at det var enormt rørende at se alle de mennsker vi holder af, være dér i kirken for vores lille datter <3 Nå, nok om alle de følelser. Jeg har lovet jer at dele ud af ønsker, pynt, kager mm. Så det bliver delt op i to blogposts – dette blogpost om pynt, slikbord og service, og det næste om ønsker, kagebord og fri bar.

 

Godt begyndt er halvt fuldendt. For mig er to-do lister, planlægning og forberedelse alt, når man skal holde et større arrangement. Jeg er vild med at have gæster, og jeg er vild med at holde fest. “Skal der være fest, så lad der være fest”. Vi valgte at holde Ava’s barnedåb en lørdag, så det ikke blev det rene teselskab, men en fest i vores ånd med alkohol, beer pong og en masse grin og hygge.

Jeg kan godt lide, at der er gjort noget ud af det, og at jeg kan benytte anledningen til at udfolde mig kreativt. Dog skulle det ikke være på bekostning af Ava, at hendes mor gerne ville stå for det meste selv, og havde høje ambitioner for dagen. Så når hun var vågen, brugte jeg min tid på hende, få gange var hun med i køkkenet, men ellers var det kun når hun sov, eller når Frederik kom hjem fra skole, at jeg kunne forberede kage mm. Men uanset hvor meget man forbereder, og hvor god tid man føler, at man har, så er der altid mere, end man tror lige til det sidste. Derfor var fredagen lang, da der skulle lægges sidste hånd på kagerne, fælleslokalet skulle pyntes, vi skulle hente service, dække op, lave buketter osv. Alligevel var det vildt hyggeligt, og vi havde heldigvis ekstra hænder til at hjælpe os, så vi kom godt i mål. Min mor var en kæmpe hjælp. Hun var med på Copenhagen Markets og købe blomster, var sammen med Ava mens jeg lavede de sidste kager, hun hjalp med at dække op, lavede buketter mm. Hun hjalp os fra 05:00-21:30 – hvad skulle man gøre uden sin mor!

Fredag morgen kl. 6 tog vi som sagt på Copenhagen Markets for at købe blomster til dagen  (der kan man både købe som erhverv og privatperson). De har alverdens blomster derude, så det sværeste ved at tage derud er at begrænse sig. Vi fik alle de blomster jeg godt kunne tænke mig, hvor det vigtigste for mig at finde var store, smukke valmuer – og det fik vi!

En træt Ava der syntes, at kl. 05.30 var lige lovlig tidligt… Jeg tog bæreselen med som hun sov i, i den 1,5 time vi brugte på at finde blomster – det var helt perfekt.

Der er flere der har spurgt, om jeg ved hvad de forskellige blomster hedder, og der må jeg skuffe jer og sige, at det gør jeg desværre ikke. Måske sidder der en blomsternørd derude, som kan hjælpe. Dem jeg kan hjælpe med er stjerneskærm, ranunkler, franske anemoner og valmuer.

Jeg ønskede ikke at køre rent lyserødt/barnedåbstema, så jeg valgte disse grøftekants look-alike buketter. Det fantastiske ved blomster er at du kan pifte bordet, lige som du ønsker det, og det giver bare altid prikket over i’et.

Jeg synes, at det var rigtig svært at finde noget pynt, der havde de helt rigtige farver. Jeg ledte og ledte, og fik også købt noget forskelligt undervejs, som jeg ikke fik behov for (der er fordele og ulemper, ved at være i god tid). Da jeg på Etsy fandt frem til Decopompoms, var jeg ikke i tvivl om, at sådan nogle skulle vi have til dåben. Jeg købte disse, og de var simpelthen så fine og blev hængt op i loftet. Dog ser de hurtigt ret små ud, når man hænger dem op, så de skal gerne hænge sammen i en klase af tre eller fem pompomer.

Vi havde lavet et slikbord med slik fra Nordicsweets. Det var et hit for både voksne og børn, for der blev i hvert fald gået til den. Slikskovlene købte jeg hos Partyking.dk og glasbøtterne er fra IKEA. Vaserne blev lejet hos A Table Story.

 

Det der virkelig skabte de smukkeste rammer for dagen, var det stel vi lejede hos A table Story. De har virkelig det skønneste stel, som gør rammerne ekstraordinære. Vi havde valgt at leje Flora Danica stel fra Royal Copenhagen, vintage rosa vinglas, krystal vandglas og guldbestik – det var simpelthen så smukt! Servietterne købte jeg i Føtex.

Borde (180 cm i dia), stole og duge lejede vi på nettet.

 1 thought on “Avas barnedåb – forberedelserne (del 1)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *