Når lysten driver værket

Guavamousse med saltkaramel mousse, kompot og nøddebund

Guavamousse med saltkaramel mousse, kompot og nøddebund

Jeg har gemt fremgangsmetode til denne kage i højdepunktet ‘Guavakage’ på Instagram.

Kompot

300 g rabarber

4 frosne jordbær

1/2 tsk vaniljepulver

1 psk sukker

1 spsk vaniljesukker

1 ark husblas

Udblød husblas i koldt vand i 10-20 min. Kom alle de resterende indgresienser i en kasserolle og varm forsigtigt op, kom evt. låg på så ikke alt vandet fordamper, og det derved steger. Kog det mørt. Jeg kan godt lide at kompotten ikke er blendet, men det kan man sagtens gøre, hvis man ønsker det. Når kompotten er kogt mør, tilsætter du husblas, og lader den herefter stå at afkøle inden du kommer den i den ønskede form.
Kom den på frys til den har sat sig, og du kan få den ud af formen.

 

Guavamousse

250 g guava puré (købt her)

1/2 tsk vaniljepulver

Skal + saft fra 1 øko citron

4 dl fløde

4 ark husblas

Udblød husblas i rigeligt vand i ca. 10-20 min. Smelt den frosne puré i en lille kasserolle sammen med vaniljepulver, skal og saft fra citronen. Vrid husblas for vand og tilsæt den i den lune saft. Pisk fløden til let flødeskum. Tilsæt lidt af flødeskummet i guavasaften og rør godt rundt til en ensartet masse og kom det herefter i det resterende flødeskum og vend forsigtigt. Hæld i formen så du har den ønskede mængde/højde. I den form jeg havde valgt (Silikomart silikoneform med hul i midten), tilbageholdte jeg ca. 1 dl af moussen.
Kom den på køl.
Når kompotten har sat sig lidt, lægger du kompotindlægget på moussen, giver et let tryk, så kompotindlægget kommer lidt ned i moussen og sætter den i fryseren.

 

Bund

90 g hasselnødder

60 g ristede mandler

90 g ægghvider

90 g sukker

1 knsp salt

Afskal hasselnødderne ved at bage dem i ovnen ved over undervarme i ca. 5 min og kom dem i et rent viskestykke og gnid dem. Rist herefter mandler og hasselnødder i ovnen til de er gyldne. Hak nødderne groft. Pisk æggehviderne stive, kom lidt af sukkeret i af gangen, og pisk til du har en blank og sej marengs. Vend forsigtigt nødder og salt heri.
Kom marengsmassen i den ønskede form. Bag ved 180 grader alm. ovn i ca. 20 min eller til den er gylden. Stik evt. en tandstik i og tjek at der ikke hænger noget dej ved.
Bunden skal første på kagen, når du har kommet lidt af karamel ganachen på.

 

Karamelganache

400 g callebaut gold chokolade

240 ml fløde

Lidt halvsalt (smag dig frem)

Smelt chokoladen og varm fløden til lige under kogepunktet. Kom fløden direkte i den smeltede chokolade sammen med lidt salt og bland til en ensartet masse.
Lad ganachen køle lidt af, og hæld i formen, så du får en jævn overflade. Kom bunde på, og kom resten af karamelganachen i formen. Alt efter hvilken form du vælger, kan det godt være, at du har lidt ganache til overs.

 

God fornøjelse.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *