Når lysten driver værket

Kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer


Dej

Antal: ca. 15-20 stk.

5o g gær

4 dl sødmælk

2 æg (1 til dej og 1 til pensling)

75 g sukker

10 g friskkværnet kardemomme

8 g havsalt

650 g hvedemel

75 g stuetempereret smør

 

Remonce

200 g stuetempereret smør

150 g rørsukker

70 g marcipan

2 tsk friskkværnet kardemomme

1 spsk vaniljesukker

 

Sukkerlage

70 g sukker

50 g vand

 

Kardemommesukker (forholdet bestemmer du selv)

Friskkværnet kardemomme

Sukker

 

Opløs gæret i mælken og tilsæt æg og sukker. Kom mel, kardemomme og salt heri og ælt på en røremaskine til en ensartet og smidig dej er opnået. Tilsæt herefter smørret lidt ad gangen, og ælt til du har en blank dej.

Lad dejen hæve med husholdningsfilm samt et viskestykke over sig lunt i en times tid eller til ca. dobbelt størrelse.
Lav imens remoncen. Bland sukker, kardemomme, vaniljesukker og marcipan og tilsæt herefter smørret lidt ad gangen. En remonce skal ikke æltes, røres, piskes eller lign. man skal faktisk røre ved den så lidt som muligt, og det gør ikke noget, at den ikke er HELT ensartet. Rører du for meget ved den vil remoncen have tendens til at flyde ud af dine snurrer under bagning – hvilket vi selvfølgelig ikke ønsker.

Vil du se hvordan jeg snurrer mine kardemommesnurrer, så se mine videoer under højdepunktet “snurrer” på min instagramprofil. Jeg linker til det her.
Rul dejen ud i en rektangel så den er ca. 0,5 cm tyk. og fordel remoncen i et tyndt, jævnt lag over hele dejen.
Fold en tredjedel af dejen ind mod midten og fold den anden del ind over den første del, så du nu har 3 lag. Skær strimler af dejen der er ca. 3 cm. brede. Når du har skåret dejen op i strimler, skal strimlerne skæres op på midten, til noget der ligner et par bukser. Tag fat i de to ”bukseben” og sno dem over hinanden 6-8 gange, herefter snoes den to gange om pegefinger og langefinger, og tag herefter strimlen mellem dine to fingre og op under (se hvordan jeg gør her)

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og lad snurrerne efterhæve på bageplader indtil ovnen er varm.
Pensl dine snurrer og bag dem i ca. 10-15 min. Hold øje med dine snurrer og hæng dig ikke så meget i den anbefalede bagetid, da den er vejledende (der er stor forskel på ovne). Tag dine snurrerne ud når de er gyldenbrune.

Kog imens vand og sukker op til sukkeret er smeltet.
Når snurrerne er kølet lidt af pensles sukkerlagen på og der drysses kardemommesukker på.

Bon appetit 😉Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *