Når lysten driver værket

Citronstjerne

Citronstjerne

Det kan måske være svært at forstå teknikken bag denne kage, hvis ikke man har set, hvordan den bliver lavet. Du kan i mit højdepunkt ‘Citronstjerne’ på min instragramprofil, se hvordan man trin for trin laver denne kage.

Dej

5o g gær

4 dl sødmælk

75 g smør

2 æg (1 til dej og 1 til pensling)

75 g sukker

1 spsk. kardemomme

8 g havsalt

2 spsk blå birkes

Skallen fra 1 øko citron

650 g hvedemel

 

Smelt smøret i en kasserolle og kom mælken heri så den lunes (30-40 grader). Smuldr gæret i en skål og hæld smør/mælkeblandingen i så gæret opløses. Tilsæt halvdelen af melet og rør på røremaskine på laveste hastighed. Tilsæt herefter æg, sukker, salt, kardomomme, birkes, citronskal og det resterende mel og ælt dejen på til du opnår en blank og smidig dej der slipper skålens sider. Kom husholdsningsfilm på skålen og lad den hæve et lunt sted i en times tid eller til dobbelt størrelse.

Remonce

200 g stuetempereret smør

150 g rørsukker

70 g marcipan

Skallen fra 4 øko citroner

1 tsk vaniljepasta (vaniljesukker eller vaniljepulver kan også bruges)

Bland sukker, marcipan, citronskal og vaniljepasta med fingrene til du ikke har store marcipanklumper mere, men til det mere ligner groft rørsukker, og tilsæt herefter smørret lidt ad gangen. En remonce skal ikke æltes, røres, piskes eller lign. man skal faktisk røre ved den så lidt som muligt, og det gør ikke noget, at den ikke er HELT ensartet. Rører du for meget ved den, vil remoncen have tendens til at flyde ud af kagen under bagning – hvilket vi selvfølgelig ikke ønsker.

Tænd ovnen på alm. ovn 200 grader

Samling af kagen

Drys lidt mel på bordet og del dejen i fire lige store dele. Rul dejen tynd ud ca. dia. på 29 cm, og læg den på en bageplade forklædt med bagepapir, smør et tynd lag remonce herpå i en cirkel dia. ca. 26 cm. Gentag til du har fire lag (HUSK ikke at smøre remonce på det øverste lag). Læg en tallerken med dia. 27 cm (der skal lige være 1 cm i kanten, hvor der ikke er remonce) og skær en cirkel efter den.
Placér et glas på midten af dejen. Nu skal dejen skæres ud som lagkagestykker, hvor du starter fra glassets kant. Jeg skærer først i 1/4 dele, så i 1/8 delen og derefter 1/16.

Nu skal de seksten stykker snoes. Tag fat i en dejstrimmel med hver hand og sno den to gang i hver sin retning (ud af), og sørg for at enderne er lukket. Du kan som tidligere nævnt se mine how to- stories om denne kage, der er gemt i højdepunktet “Citronstjerne”.

Kagen skal nu pensles med et sammenpisket æg og efterhæve i 20-30 min.

Placer kagen midt i ovnen i ca. 15 (hold øje med din kage).

Lad kagen køle af og servér den lun.

 

I må meget gerne tagge mig på Instagram, så jeg kan se jeres fine kreationer 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *