Når lysten driver værket

Koldhævet brunsviger

Koldhævet brunsviger

Du kan se fremgangsmetode på min instagramprofil under højdepunktet ‘brunsviger’

Dej

10 g gær

3 g salt

1 tsk vaniljepulver

1/2 tsk stødt kardemomme

30 g sukker

2 dl sødmælk

350 g mel

50 g blødt smør

 

Remonce

150 g brun farin

100 g smør

1/2 spsk kanel

2 spsk. (pulver)vaniljecreme (følg vejledningen på pakken)

 

Dag 1 (evt. aften)

Opløs gæret i mælken og tilsæt alle de resterende ingredienser bortset fra smørret og ælt dejen på røremaskine. Når dejen er rørt ensartet tilsættes det bløde smør, og der æltes yderligere indtil en smidig og blank dej er opnået.

Kom bagepapir i formen (ca. 25 x 35 cm) og kom dejen heri. Gør dine hænder våde og mas dejen ud, så den har en jævn overflade og kommer helt ud til formens kanter. Kom dejen på køl natten over (ca. 8-10 timer).

Dag 2 (evt. morgen)

Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå på køkkenbordet i en times tid. Lav imens remoncen ved at komme brun farin, smør og kanel i en lille kasserolle, til det er smeltet. Tilsæt herefter to spsk. færdigblandet vaniljecreme (følg anvisningen på pakken). Hæld remoncen over dejen, gør dine fingre våde, og stik dem i dejen, så du får fordybninger.

Lad dejen hæve en yderligere en lille time ved stuetemperatur.

Forvarm ovnen på 180 grader varmluft og bag brunsviger i ca. 25 min.

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *