Når lysten driver værket

Studenterkage

Studenterkage

Så er den her endelig! Opskriften på den efterspurgte studenterhuekage. Den emmer af sommer og fejring af alle jer der bliver studenter. Jeg ved, at i år, for mange, vækker ærgrelse over, at I ikke kan fejre jeres afslutning på 3, forhåbentlig, rigtig gode år med alle de mennesker, som I har kært. Men jeg håber alligevel, at denne kage kan få et smil eller to frem på jeres læber, og hos dem som  I kan fejre denne specielle tid med. Stort tillykke!

Til ca. 12 personer

Nøddebund

2,5 æggehvider stuetemperatur (ca. 80 g)

120 g sukker

40 g smør

1 knsp salt

½ tsk vaniljepulver

1 spsk mandelmel

Karameliserede nødder til nøddebunden

125 g sukker

2 spsk vand

50 g hasselnødder

50 g mandler

25 g usaltet pistacie (jeg benytter disse både til pynt og bagning)

 

Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.

Start med karamelliseringen af nødderne. Kom sukker og vand på en tykbundet pande. Lad sukkeret smelte ved middelvarme. Hak nødderne groft (men ikke alt for groft) og kom dem på panden. Lad dem riste til de er sprøde og gyldne. Lad det afkøle på et stykke bagepapir.

Smelt smørret og lad det afkøle.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt herefter lidt sukker ad gangen, og tilsæt til sidst salt og vaniljepulver. Marengsen er færdigpisket når den er helt stiv og blank.

Kom de karamelliserede nødder og mandelmel i marengsen og vend forsigtigt med en dejskraber. Vend herefter det afkølede smør i. Kom dejen i en springfrom (20 cm i diameter) og på en rist midt i ovnen i ca. 40 min til den er gylden (bagetid er meget forskellig fra ovn til ovn, så hold øje med din bund. Den skal stadig være lidt klæ, når du stikker en kagenål i den).

Lad den afkøle helt på en rist før du befrier den fra formen.

Når bunden er afkølet kommes den på et fad med en kagering rundt om. Ellers kan du lade den blive i samme springform med bagepapir i bunden og med kageplast rundt i kanten.

 

Rabarberkompot (kan du med fordel lave nogle dage i forvejen)

150 g rabarber

1/2 dl. vand

1 tsk vaniljepulver eller paste

1 spsk sukker

Kom det hele i en lille kasserolle og kog rabarberne møre. Lad kompotten køle ned og fordel den herefter på nøddebunden med 1 cm fra kanten.

 

Jordbær/rabarbermousse

100 g rabarber

250 g jordbær (optøet)

1/2 spsk sukker

1/2 god vaniljestang

4 dl fløde

4 ark husblas

Udblød husblas i rigeligt vand i ca. 20-30 min. Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Kom alle ingredienserne bortset fra husblas og fløde i en lille kasserolle og kog det op, til rabarberne er kogt møre. Giv det en tur med stavblenderen, så det bliver en ensartet puré.
Vrid husblas for vand og tilsæt den i den lune puré og lad den køle af. Pisk fløden til næsten letpisket flødeskum. Tilsæt lidt af flødeskummet i puréen og rør godt rundt til en ensartet masse og kom det herefter i det resterende flødeskum og vend forsigtigt. Hæld jordbær/rabarbermoussen på kagen, og sæt den på køl minimum 3-4 timer gerne natten over.

Marcipanbånd

375 g marcipan

2 spsk glukose sirup

Ca. 70 gram flormelis

Hvid pastafarve

Ælt alle ingredienserne sammen til du har fået en ensartet marcipan. Lad den hvile på køl i minimum 30 min. Mål din kages omkreds og højde og rul marcipanbåndet ud derefter.

Alle detaljerne på kagen (brug mine stories i højdepunktet ‘studenterhuekage’ på min instagram som guideline)

Jeg brugte:

  • Til skygge og remSort fondant 
  • Til den bordeaux kant rundt om huen elfenbensfarvet fondantblandet med bordeax og brun pastafarve til den havde den ønskede farve
  • Til emblemet rød fondant
  • Guld detaljer; guld støv og lidt vodka – bland det så bliver det som maling.
  • Små “sten” i korset brugte jeg mini sølv kugler

Jeg kan næsten ikke på skrift forklare hvordan I laver alle disse detaljer, og derfor har jeg lagt stories op der viser det. Skriv til mig på Instagram hvis I har spørgsmål, så svarer jeg hurtigst muligt 🙂

 

Pynt

Blendet hvid chokolade

Bær

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *