Mazarinkage med mascarponecreme og bær

Til ca. 8 pers.
Mazarinbund
150 g smør
2 spsk vaniljesukker
100 g sukker
200 g marcipan
1/2 tsk salt
3 æg
50 g mandelmel
100 g mørk chokolade til overtræk
Mascarponecreme
1 vaniljestang
2 spsk flormelis
2,5 dl fløde
150 g mascarpone
Pynt
Jordbær
Brombær
Hindbær
Hornvioler
Skovsyreblomster
Mazarinbund:
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
Kom smør, vaniljesukker, revet marcipan, sukker og salt i en skål og rør det til en ensartet masse. Tilsæt herefter et æg af gangen og vend til sidst mandelmel i.
Kom bagepapir i bunden af en springform (dia. 20 cm), og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 45 min. i midten af ovnen.
Lad kagen køle helt af, før du kommer chokolade på.
Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad, smør det på kagen og sæt den på køl.
Mascarponecreme:
Flæk vaniljestangen og skil kornene ad ved at blande dem med lidt flormelis. Kom alle ingredienserne i en skål og pisk til du har en letpisket creme (cremen sætter sig på køl, så pisk den endelig ikke alt for fast).
Smør cremen på kagen og kom bær på. Kom gerne kagen på køl en time eller mere og server kold.
Hvis du vil være på forkant, og lave kagen dagen før den skal serveres, kan du med fordel lave den “helt færdig” men blot vente med at komme bær på til lige før servering.
Bunden kan sagtens laves før og fryses ned.
Den ser så lækker ud!
Tror du ikke man kan bruge bunden til en tal-kage? 🤷🏼♀️😊
Ja det kan du sagtens. Og cremen egner sig også til sprøjtepose 😊
Med venlig hilsen Sofie
Den skal helt sikkert prøves!
Hvor meget ville du gange opskriften op med til en firkantet form på 37×24? – 1 1/2 gang?
Hej Jette
Uh det er altid lidt svært for mig at svare på. Jeg tror, at det vil passe fint.
Med venlig hilsen Sofie
Hvis du fryser bunden ned, tager du den så bare op dagen før den skal bruges og lader den tø op i køleskabet? Eller hvordan undgår man at den smatter?
Ja det kan du gøre, den kan også sagtens tø op ved stuetemperatur 😊
Med venlig hilsen Sofie
Hej 🙂 Jeg kunne godt tænkte mig at lave din mazarinkage i en bradepande til min datters 1-års. Hvis jeg bare ganger ingredienserne med 4 tror du så jeg er helt gal på den ift mængden.
Hej Sofie,
Kan man bruge tricket med strikkepinden, for at se om den er færdig, ved denne type kage? 🤷♀️
Hej Trine
Ja det kan du godt – men der skal stadig sidde lidt på strikkepinden, det skal bare ikke være flydende, hvis det giver mening 😊
Hej Sofie,
Jeg skal lave lidt forskellige kager til min datters barnedåb, og MÅ jo bare lave denne her som een af dem…. den ser så god ud. Jeg bliver nødt til at fryse den, men mit spørgsmål er derfor, hvordan jeg skal tø en kage op? På køl? Ved stuetemperatur? (Og gælder dit råd til andre kager såsom banankage, gulerodskage, citronkage/måne, osv?)
Med venlig hilsen
Julie
Hej Julie
Tak for din besked.
Denne kage, smager efter min mening bedst, når den er kold, hvorfor jeg vil anbefale at tø den op i køleskabet – så er den også kold til, når du skal komme chokolade på. Banankage og citronmåne vil blive tørre af at opbevares på køl, så dem kan du bare tø ved stuetemp 😊 Gulerodskage ville jeg tø op ved stuetemp. og så først komme den på køl, når du har kommet frosting på 😊
God fornøjelse.
Med venlig hilsen Sofie
Tak for et hjælpsomt svar! 🙂
Hej. Hvor mange grader skal ovnen stå på? 😊
Hej Simone
175 grader alm. ovn som der står i opskriften 😊
Med venlig hilsen Sofie