Når lysten driver værket

Mazarinkage med mascarponecreme og bær

Mazarinkage med mascarponecreme og bær

Til ca. 8 pers.

Mazarinbund

150 g smør

2 spsk vaniljesukker

100 g sukker

200 g marcipan

1/2 tsk salt

3 æg

50 g mandelmel

 

100 g mørk chokolade til overtræk

Mascarponecreme

1 vaniljestang

2 spsk flormelis

2,5 dl fløde

150 g mascarpone

Pynt

Jordbær

Brombær

Hindbær

Hornvioler

Skovsyreblomster

Mazarinbund:

Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.

Kom smør, vaniljesukker, revet marcipan, sukker og salt i en skål og rør det til en ensartet masse. Tilsæt herefter et æg af gangen og vend til sidst mandelmel i.

Kom bagepapir i bunden af en springform (dia. 20 cm), og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 45 min. i midten af ovnen.

Lad kagen køle helt af, før du kommer chokolade på.

Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad, smør det på kagen og sæt den på køl.

Mascarponecreme:

Flæk vaniljestangen og skil kornene ad ved at blande dem med lidt flormelis. Kom alle ingredienserne i en skål og pisk til du har en letpisket creme (cremen sætter sig på køl, så pisk den endelig ikke alt for fast).

Smør cremen på kagen og kom bær på. Kom gerne kagen på køl en time eller mere og server kold.

Hvis du vil være på forkant, og lave kagen dagen før den skal serveres, kan du med fordel lave den “helt færdig” men blot vente med at komme bær på til lige før servering.

Bunden kan sagtens laves før og fryses ned.

 

 

 



14 thoughts on “Mazarinkage med mascarponecreme og bær”

    • Ja det kan du sagtens. Og cremen egner sig også til sprøjtepose 😊
      Med venlig hilsen Sofie

  • Den skal helt sikkert prøves!
    Hvor meget ville du gange opskriften op med til en firkantet form på 37×24? – 1 1/2 gang?

    • Hej Jette
      Uh det er altid lidt svært for mig at svare på. Jeg tror, at det vil passe fint.
      Med venlig hilsen Sofie

  • Hvis du fryser bunden ned, tager du den så bare op dagen før den skal bruges og lader den tø op i køleskabet? Eller hvordan undgår man at den smatter?

    • Ja det kan du gøre, den kan også sagtens tø op ved stuetemperatur 😊
      Med venlig hilsen Sofie

  • Hej 🙂 Jeg kunne godt tænkte mig at lave din mazarinkage i en bradepande til min datters 1-års. Hvis jeg bare ganger ingredienserne med 4 tror du så jeg er helt gal på den ift mængden.

  • Hej Sofie,
    Kan man bruge tricket med strikkepinden, for at se om den er færdig, ved denne type kage? 🤷‍♀️

    • Hej Trine
      Ja det kan du godt – men der skal stadig sidde lidt på strikkepinden, det skal bare ikke være flydende, hvis det giver mening 😊

  • Hej Sofie,

    Jeg skal lave lidt forskellige kager til min datters barnedåb, og MÅ jo bare lave denne her som een af dem…. den ser så god ud. Jeg bliver nødt til at fryse den, men mit spørgsmål er derfor, hvordan jeg skal tø en kage op? På køl? Ved stuetemperatur? (Og gælder dit råd til andre kager såsom banankage, gulerodskage, citronkage/måne, osv?)

    Med venlig hilsen
    Julie

    • Hej Julie
      Tak for din besked.
      Denne kage, smager efter min mening bedst, når den er kold, hvorfor jeg vil anbefale at tø den op i køleskabet – så er den også kold til, når du skal komme chokolade på. Banankage og citronmåne vil blive tørre af at opbevares på køl, så dem kan du bare tø ved stuetemp 😊 Gulerodskage ville jeg tø op ved stuetemp. og så først komme den på køl, når du har kommet frosting på 😊
      God fornøjelse.
      Med venlig hilsen Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *