Når lysten driver værket

Peberkager

Peberkager

Indeholder reklame for Dansukker Danmark

Jeg laver altid en stor portion peberkagedej, så der er til masser af pynt til juletræet, julebordet, evt. til et peberkagehus og til fryseren. Halvvér evt. mængderne i dejen, hvis du ikke ønsker så stor en portion.

For at peberkagerne holder deres form ved bagning, er der ikke så meget bagepulver i, hvorfor man derfor også vil opleve småkagerne som mere bastante. Ønskes en mere “blød” kage kan man komme 1/2-1 tsk ekstra bagepulver i.

Dej

400 g smør

370 g brun farin (Øko Dansukker)

540 g lys sirup (Øko Dansukker)

1 tsk kardemomme

2 spsk kanel

3 tsk nelliker

1 tsk allehånde

1 tsk ingefær

1/2 tsk peber

2 æg

1 tsk bagepulver

1 kg mel (start ikke med det hele, da der kan være forskel på mel)

Smelt smør, brun farin og sirup i en gryde ved lav varme. Lad det afkøle og tilsæt æg, krydderier og bagepulver. Herefter blandes melet i til en ensartet dej enten i røremaskinen med dejspartel eller med håndkraft.

Del dejen er tre portioner og pak den ind i husholdningsfilm og kom den på køl et par timer, gerne natten over.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft, rul dejen tynd ud (ca. 3-4 mm.) og stik den ud. Alt efter størrelsen på dine kager kan bagetiden varriere fra 5-12 min. Hold derfor jævnlig øje med dine kager.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *