Når lysten driver værket

Reklame| Pandekagekage med hjemmelavet syltetøj og vaniljeskum

Reklame| Pandekagekage med hjemmelavet syltetøj og vaniljeskum

Reklame for Dansukker

 Man kan sige meget negativt om Covid-19, men én ting er sikkert, og det er, at det, for os som familie, har lært os at prioritere anderledes. Prioritere vigtigheden af at være sammen og ikke mindst at være til stede. Vi har været tvunget til, at tænke Ava ind i vores hverdag/arbejdsdag på en helt anden måde, end når hun hver dag kunne komme afsted i vuggestue. For os har det sat gang i kreativiteten og aktiviteter i børnehøjde.

Ava nyder at være med i køkkenet, og jeg nyder, for det meste, også at have hende med – alting tager lidt længere tid, men det er fantastisk, at se hvordan hun udvikler sig, får respekt for de forskellige redskaber og selv tager initiativ.

Vi har været ude og plukke jordbær, og nogle af dem har vi brugt til en jordbær/hindbærsyltetøj. Med Dansukkerssyltesukker er det enormt nemt at lave sit egen syltetøj, for alt du skal bruge er bær og sukker, og eventuelt lidt vand, da syltesukkeren indeholder alt der skal til for at lave en god syltetøj.

Jordbær/hindbærsyltetøj

Ca. 4 glas

1 kg bær (400 g hindbær og 600 g jordbær)

600 g syltesukker fra Dansukker

1 tsk vaniljepulver

Skyl bærrene og halvér jordbærene. Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det op i ca. 10 min. Med en grydeske kan du fjerne det værste skum (urenheder) fra overfladen, inden det bliver hældt på et rent glas og sat på køl. Mens det stadig er varmt vil det være flydende, men når det er kølet helt af,sætter det sig. Lad det stå på køl i nogle timer før brug.

Vi har brugt et glas syltetøj til en pandekagekage. En supernem og lækker kage – eventuelt som en erstatning til den traditionelle lagkage. Pandekagerne kan du lave i forvejen, og det samme med syltetøjet. Så er det egentlig bare at piske flødeskum og samle kagen på selve dagen.

Pandekager

Ca. 20-30 stk.

4 spsk. vaniljesukker

4 spsk. rørsukker

1 tsk havsalt

6 æg

250 g hvedemel

5 dl sødmælk

50 g smør

Smelt smørret ved lav varme. Kom alle de tørre ingredienser i en skål, tilsæt æg og pisk til en ensartet dej. Tilsæt til sidst smeltet smør og mælk. Bag pandekagerne lysebrune på en pande med en diameter på ca. 20 cm.

Flødeskum

5 dl fløde

2 spsk. vaniljesukker

Pisk fløde og vaniljesukker til let/fast (ikke helt stift men heller ikke for flydende) flødeskum.

Så skal lagkagekagen samles. Læg en pandekage på et fad eller tallerken, smør et tyndt lag syltetøj på, et jævnt lag flødeskum, og kom en pandekage ovenpå, og sådan fortsætter du, indtil du ikke har mere flødeskum tilbage (der vil være nogle pandekager tilovers). Pynt evt. toppen med lidt syltetøj vendt i flødeskum og friske bær.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *